Rotary e-Club D2483

Novosti

Rotari za porodicu

Datum

26. marta 2021.

Rotari E – klub Srbije je, kako i dolikuje, a za svojih prvih  5 godina postojanja, pokrenuo svoj  prvi global grant.

Odlučili smo se da realizacijom global granta pomognemo doktorima i embriolozima iz Centra za vantelesnu oplodnju u Valjevu.

Projekat je pokrenut tokom oktobra meseca 2020 godine, nakon čega je napisan draft projekta, usaglasen sa potrebama Centra za vantelesnu oplodnju u Valjevu, a nakon toga SMO zvanicno konkurisali u Rotari fondaciji za odobrenje sredstava.

Posle nekoliko meseci, lepe vesti su stigle. Projekat nam je odobren, finansije zaokružene. Realizaciju očekujemo tokom leta 2021. godine.

Dogovoreno je da se sakupljena sredstva potroše u kupovinu preko potrebnih uredjaja za njihov bolji rad, a to su benchtop inkubator i krio skladište, a zatim i da za 100 parova pružimo podršku koji prolaze kroz proces VTO. Nadamo se da će nam i okolnosti dozvoliti da nekoliko doktora i sestara, sa odeljenja VTO, pošaljemo u Maribor na edukaciju, a gde se nalazi najbolji centar  na Balkanu.

Naš najveći partner, bez čije pomoći realizacija projekta ne bi bila moguća, je Rotari klub Changwa central, kao i njihov Distrkt 3462 (Taiwan) .

Partnerski klub je Rotari klub Valjevo.

Zahvaljujemo se  svim ostalim Rotari klubovima iz Srbije (18), Crne gore (2), Slovenije (1) i Hrvatske (1), kao i Rotarakt klubovima (2), a i svima koji su lično pomogli da sakupimo sredstva.

Nadamo se da će nam naša pomoć izmamiti još više roditeljskih osmeha i roditeljske sreće!

Budžet projekta: 41.200 $

Period realizacije: leto 2021.

Korisnik: Opšta bolnica Valjevo – Centar za vantelesnu oplodnju